DUTCH KLEZMER COLLECTIVE

Na ruim dertig jaar is klarinettist Jaap Mulder gestopt met klezmerband Di Gojim. Dankbaar voor alle avonturen die de formatie heeft mogen beleven, is dit boek gesloten.  Jaap stopt uiteraard niet met muziek maken.

 

Sommige ideeën liggen op de plank te wachten tot de tijd rijp is om ze af te stoffen.  Eén zo'n plan is het oprichten van een muzikaal & theatraal kollektief, dat kan mee bewegen binnen de mogelijkheden en tevens gefocust is op kansen. Als de afgelopen jaren ons namelijk iets geleerd hebben, dan is het wel dat flexibiliteit essentieel is. 

 

Daarom is Buro Mulder in 2022 gestart met het oprichten van een muzikanten-platform, Dutch Klezmer Collective. 

Een bont gezelschap van professionele artiesten met één grote gezamenlijke liefde: klezmer, gypsy- en balkanmuziek. Een 'pool' van muzikanten, zangers en theatermakers.

 

De eerste namen zijn bekend:
Jaap Mulder - klarinet, saxofoon, zang
Moniek de Leeuw - viool, zang
Wilco Oomkes - accordeon
Michiel Bakkes-de Vries - slagwerk, accordeon

Joris van Beek - viool, contrabas (o.v.)

Ilse Roskam - accordeon
Bert Smits - viool, mandoline

Janneke Franke - viool, zang
Polle van Gijzel - slagwerk
Ruben Mulder - toetsen

Balder ten Cate - cimbaal, multi-instrumentalist

Naomi van Tol - zang, saxofoon

Jaap nodigt professionele en bevlogen muzikanten met een hart voor klezmer, balkan en gypsy muziek, van harte uit om contact op te nemen. Telefonisch, via de mail of het antwoordformulier.

 

– Op aanvraag zijn de muzikanten van het kollektief inzetbaar voor iedere gelegenheid, waarbij maatwerk wordt geleverd en verrassende samenstellingen mogelijk zijn. 

– Voltallig staat het ensemble garant voor een swingend concert met fantastische Oost-Europese en jiddische muziek.

– Tevens willen we kortlopende muziektheaterproducties maken, al of niet op locatie, waarbij we andere professionals en bevlogen makers kunnen aantrekken.