HEJRE KATI - BALKAN KLEZMER BAND

Na ruim dertig jaar is klarinettist Jaap Mulder gestopt met klezmerband Di Gojim. Dankbaar voor alle avonturen die de formatie heeft mogen beleven, is dit boek gesloten. 

Jaap stopte uiteraard niet met muziek maken. Hij speelt solovoorstellingen onder de naam Yapp's Nickelodeon, treedt op met zijn zonen als Mulder & Sons en heeft een nieuw ensemble opgericht: Hejre Kati - Balkan Gypsy band.  


Ooit kwam vader Mulder thuis met een oude grammofoonspeler en wat plaatjes van His masters voice. Een restant uit de inboedel van diens grootmoeder. Eén plaatje is grijs gedraaid aangezien de jonge Jaap als betoverd raakte door deze exotische klanken. Het bleek een opname van Hejre Kati. Achteraf gezien was het nummer de aanzet voor een muzikale carrière in de Balkan en klezmer muziek.

Hejre Kati bestaat uit vijf professionele rasmuzikanten die hun sporen hebben verdiend in de klezmer en gypsy muziekwereld. Allen spelen in andere (internationaal opererende) ensembles als BalkanBrothers, Parne Gadje en Yeraz Ensemble. 

Hejre Kati is boeken als trio, kwartet en kwintet.

Jaap Mulder - klarinet, saxofoon, zang

Wilco Oomkes - accordeon
Tseard Nauta - contrabas, multi-instrumentalist

Balder ten Cate - cymbalon, multi-instrumentalist

Michiel Bakkes de Vries - tupan

 

* Hejre Kati is een Hongaars gypsy thema dat in de versie van componist-violist Hubay wereldberoemd werd.