Basisonderwijs

Jaap Mulder en zoon Ruben vormen onderdeel van het jaarlijks terugkerend educatieve Stolpersteine programma in Gouda. Een project van Brede School Gouda, Verzetsmuseum Libertum en Gouds Metaheer-huisje. De stadswandeling langs diverse Stolpersteine wordt georganiseerd door Donald Pagrach.  De wandeling eindigt bij een locatie waar de kinderen een indrukwekkende audiovisuele voorstelling van Jaap en Ruben te zien krijgen. Tijdens het nagesprek komen verleden en heden bij elkaar en wordt er met elkaar bekeken wat jezelf kunt doen om discriminatie, uitsluiting en conflicten (te proberen te) voorkomen. 
Deze activiteit is tevens in Schiedam en Valkenburg georganiseerd en kan uiteraard in andere gemeentes worden uitgevoerd.

Voor middenbouw basis-onderwijs is er 'Over de brug', een muzikaal sprookje over vooroordelen en grenzeloze liefde. Ook geschikt als familievoorstelling en samenwerkingsproject met lokale harmonie, scholen en/of kinderkoor.

Middelbaar onderwijs

Jaap Mulder heeft het theater-college 'Yiddishland' ontwikkeld, een muzikale lezing waarbij hij de geschiedenis & tradities van het Joodse volk vertelt. Levendige verhalen en fraaie beelden maken de lezing zeer toegankelijk. Jaap wordt hierbij begeleid door zijn zoon Ruben op piano.

Masterclass & workshops

Jaap Mulder verzorgt  klezmer-workshops en masterclasses voor volwassenen, van beginnend muzikant tot conservatorium en gevorderde, voor solisten en ensembles. 

Privé muzieklessen (klarinet en saxofoon) geeft Jaap aan huis of op locatie.


Jaap Mulder (en collega-muzikanten) treden geregeld op samen met een brassband, harmonie of fanfare

Desgewenst organiseren we voorafgaand aan de concertdatum voor de leden een klezmer-workshop. 

Webinar

Tijdens de Covid-periode heeft Jaap webinars over klezmer gegeven via Bureau Huismuziek. De reacties waren enthousiast en deze formule proeft naar meer. 
Klik hier voor webinar van 5 juli jl.

Schilder- en krijtconcerten

In deze workshops komen verschillende kunst-disciplines samen. Muzikale, creatieve - en taalontwikkeling in één aanbod; zien, voelen, horen, maken, begrijpen, toelichten en discussiëren!
Schilder- en krijtconcerten vormen al jaren een vast onderdeel in het activiteitenaanbod van Brede School Gouda. Jaap en Liset gaven workshops bij o.a Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam, Kids en Kunst festival Schouwburg Amstelveen, St. Pameijer (volwassenen), Kinderopvang Maassluis, Lions Lustrum Schiedam, buurthuis De Speelwinkel Gouda en Martha Flora Gouda dementiezorg. Ook hebben zij een tiental groepen kansarme kinderen in Roemenië een geweldige vakantieactiviteit gegeven.
Na 10 jaar samenwerking met Liset van Dommelen heeft Jaap in Josepha Verbrugge een goede opvolgster gevonden.