Mulder & Sons

Foto: Patrick Meijboom
Foto: Patrick Meijboom

“Theatrale muziek die boven het gemiddelde uitstijgt!”

De muziek van Mulder & Sons kun je het beste omschrijven als een mix van folkpop, chanson, Balkan en Yiddish. 

Vader Jaap is gepokt en gemazeld in het Nederlandse muziektheatercircuit. Hij weet als geen ander muziek te maken in de oorspronkelijke functie ervan: verhalen vertellen. Muziek als vertolker van menselijke emoties, het brengen van troost en vreugde. 
Beide zonen hebben het muzikaal talent meegekregen en de onregelmatige maatsoorten zijn met de paplepel ingegoten. David is slagwerker en Ruben toetsenist.


Veel composities zijn geschreven door Ruben en gearrangeerd door Jaap. Ook Jaap schreef eigen composities, de rest is traditionele muziek. De mannen zingen voornamelijk in het Frans en Nederlands maar ook in Engels en Jiddisch. Teksten zijn van dichters als Theodor Roethke, Vladimir Vysotsky, Menno Wigman en Jaap Mulder-zelf.

 

Mulder & Sons bespelen de kleine zalen. Tevens geven zij kerk- en huiskamerconcerten, optredens in culturele cafés en op feestelijke gelegenheden. Ze verzorgen educatieve herdenkingsprogramma's en het theatercollege Yiddishland.  In Frankrijk spelen zij in menig auberge, cultureel-café en op festivals.