Herdenking & Bevrijding

Cultuur-maatschappelijke programma's

Schilderij: Olivier Boutet
Schilderij: Olivier Boutet

 

Buro Mulder produceert muzikale programma's in het kader van herdenken en vieren van vrijheid

Jaap Mulder heeft de afgelopen decennia voor vele gelegenheden op maat een programma samengesteld. Er is een uitgebreid repertoire aan Jiddische muziek & liederen en Oost-Europese muziek.

Héjre Kati - Balkan Klezmer band speelde in het kader van Theater na de Dam, 04-05-2023 in stadsschouwburg Velsen IJmuiden. Een programma met zowel Jiddische als Balkan muziek.

 

Het 'anti-oorlogsprogramma' van Mulder & Sons omvat een verzameling muziek uit allerlei windstreken en liederen in diverse talen. Zij speelden dit concert bij 4 mei evenementen, theater Na de Dam, open Joodse huizen, Stolpersteine-leggingen en voor leerlingen van bovenbouw basisscholen. Onder meer in Valkenburg, Vierhouten, Gouda, Schiedam en Leeuwarden. 

 

Jaap Mulder en zoon Ruben zijn vast muzikaal onderdeel van het educatieve Stolpersteine programma in Gouda. Een project van Brede School Gouda, Stichting Gouds Metaheerhuis, Verzetsmuseum Libertum en Donald Pagrach.

Voor bovenbouw basisonderwijs spelen zij een  indrukwekkende multimedia voorstelling. 

Jaap en Ruben speelden in 'De dag dat Tommy drie werd', een muziektheaterproductie van Twee Hondjes onder regie van Janjaap van Elst. De productie is in 2015 met veel succes in Gouda opgevoerd. Honderden basisschoolscholieren hebben de voorstelling bij gewoond. De theatervoorstelling is in 2021 verfilmd.

Voor middenbouw basis-onderwijs is er 'Over de brug', een muzikaal sprookje over vooroordelen en grenzeloze liefde. Ook geschikt als familievoorstelling en samenwerkingsproject met lokale harmonie, scholen en/of kinderkoor. Deze voorstelling is geschreven door Buro Mulder en is geregeld uitgevoerd met leden van Di Gojim. Nieuwe boekingen worden uitgevoerd door muzikanten van Héjre Kati.

Jaap Mulder heeft het theater-college 'Yiddishland' ontwikkeld, een muzikale lezing waarbij hij de geschiedenis & tradities van het Joodse volk vertelt. Levendige verhalen en fraaie beelden maken de lezing zeer toegankelijk. Jaap wordt hierbij begeleid door zijn zoon Ruben op piano.