Herdenking & Bevrijding

Cultuur-maatschappelijke programma's

Schilderij: Olivier Boutet
Schilderij: Olivier Boutet

Buro Mulder produceert muzikale programma's in het kader van herdenking en vieren van vrijheid. Samen met de desbetreffende organisatie bieden wij een project op maat.

Leden van klezmerband Di Gojim geven geregeld een concert bij gelegenheden waarbij stilgestaan wordt bij de Tweede Wereldoorlog en het lot van het Joodse volk. De band put uit een uitgebreid repertoire aan Jiddische muziek en liederen.

Het 'anti-oorlogsprogramma' van Mulder & Sons omvat  een verzameling muziek uit allerlei windstreken en liederen in diverse talen. Zij speelden dit concert bij 4 mei evenementen, theater Na de Dam, open Joodse huizen, Stolpersteine-leggingen en voor leerlingen van bovenbouw basisscholen. Onder meer in Valkenburg, Vierhouten, Gouda, Schiedam en Leeuwarden. 

Jaap Mulder en zoon Ruben zijn vast muzikaal onderdeel van het educatieve Stolpersteine programma in Gouda. Een project van Brede School Gouda, Verzetsmuseum Libertum, Stichting Stolpersteine Gouda en Gouds Metaheer-huisje. Voor bovenbouw basisonderwijs en onderbouw VO spelen zij een  indrukwekkende multimedia voorstelling. 
Tevens spelen Jaap en Ruben in 'De dag dat Tommy drie werd', een muziektheaterproductie van Twee Hondjes onder regie van Janjaap van Elst.

Voor middenbouw basis-onderwijs is er 'Over de brug', een muzikaal sprookje over vooroordelen en grenzeloze liefde. Ook geschikt als familievoorstelling en samenwerkingsproject met lokale harmonie, scholen en/of kinderkoor.

Jaap Mulder heeft het theater-college 'Yiddishland' ontwikkeld, een muzikale lezing waarbij hij de geschiedenis & tradities van het Joodse volk vertelt. Levendige verhalen en fraaie beelden maken de lezing zeer toegankelijk. Jaap wordt hierbij begeleid door zijn zoon Ruben op piano.